Επικοινωνία: 210-8022163     Κιν: 698-1243779

10 Μύθοι για τη Ρινοπλαστική

Η Ρινοπλαστική είναι σίγουρα η πιο εντυπωσιακή σε αποτέλεσμα επέμβαση της Αισθητικής Ωτορινολαρυγγολογίας. Ας ξεδιαλύνουμε τώρα και τους εντυπωσιακούς... μύθους που τη συνοδεύουν εδώ και δεκαετίες!

Μύθος

Η Ρινοπλαστική γίνεται μόνο για αισθητικούς λόγους.

 

Αλήθεια

Με τη Λειτουργική Ρινοπλαστική μας ενδιαφέρει αρχικά να εξασφαλίσουμε την άριστη αναπνοή και έπειτα να ομορφύνουμε την αισθητική εικόνα της μύτης. Σε πολλές περιπτώσεις, όσο και να διορθωθεί το εσωτερικό της μύτης, το σχήμα των οστών εξωτερικά μπορεί να μην επιτρέπει την καλή αναπνοή. Ο ευθειασμός και η ανάταξη (σήκωμα) της μύτης είναι τότε αναγκαία και επιτυγχάνονται μόνο με τη Λειτουργική Ρινοπλαστική.

 

Ρινοπλαστική σε έφηβη 17 ετών

 

Ρινοπλαστική σε γυναίκα 52 ετών

Μύθος

Η Ρινοπλαστική μπορεί να γίνει σε κάθε ηλικία.

 

Αλήθεια

Δεν κάνουμε Ρινοπλαστική πριν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των οστών του προσώπου (18 έτη). Ανώτατο όριο ηλικίας δεν υπάρχει. Μπορούμε να διορθώσουμε μια «άσχημη» μύτη ακόμα και στην ηλικία των...80 ετών, αρκεί η φυσική κατάσταση του ατόμου να είναι καλή.

 

Μέσα σε 5-7 ημέρες κάθε μελανιά έχει φύγει και ο νάρθηκας αφαιρείται έπειτα από 1 εβδομάδα

Μύθος

Η Ρινοπλαστική είναι μόνο για τις γυναίκες.

 

Αλήθεια

Οκτώ στις δέκα Ρινοπλαστικές γίνονται σε γυναίκες, διότι τα λεπτά και μικρά χαρακτηριστικά τους «αλλοιώνονται» περισσότερο από μια άσχημη μύτη, σε σύγκριση με το πιο τραχύ ανδρικό πρόσωπο. Όμως, τα τελευταία χρόνια και οι άνδρες έχουν αντιληφθεί πως μπορούν να ωφεληθούν από τη σύγχρονη λειτουργική Ρινοπλαστική, διατηρώντας την αρρενωπότητα και την ωριμότητα των χαρακτηριστικών τους. Πλέον, η Ρινοπλαστική είναι η 2 σε συχνότητα αισθητική επέμβαση στους άνδρες κάθε ηλικίας.

 

Μύθος

Η Ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση πολυτελείας.

 

Αλήθεια

Η Λειτουργική Ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που αποκαθιστά την αναπνοή, την υγεία γενικότερα, την ψυχολογία και την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Η δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να προκαλέσει ιγμορίτιδες, πονοκεφάλους, ωτίτιδες, αμυγδαλίτιδες, ροχαλητό, υπνική άπνοια και καρδιαγγειακά προβλήματα. Η σωστή αναπνοή που επιτυγχάνεται με τη Λειτουργική Ρινοπλαστική, λοιπόν, είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια μόνο για λίγους.

 

Μύθος

Η Ρινοπλαστική «δείχνει» ψεύτικη.

 

Αλήθεια

Εκείνες οι ρινοπλαστικές που τελικά φαίνονται είναι αυτές που είναι αποτυχημένες! Επιτυχημένη Λειτουργική Ρινοπλαστική είναι η δημιουργία «φυσικής» εικόνας της μύτης, που κολακεύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και δένει αρμονικά με αυτά. Είναι βέβαιο πως καθημερινά συναντάτε άτομα που έχουν υποβληθεί σε επιτυχημένη Λειτουργική Ρινοπλαστική, αλλά κανείς δεν το αντιλαμβάνεται! Μετά τη Λειτουργική Ρινοπλαστική, οι φίλοι και οι γνωστοί σας θα διαπιστώνουν μια ευχάριστη αλλαγή στο πρόσωπό σας, ένα πρόσωπο πιο όμορφο και αρμονικό, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί κανείς να εντοπίσει σε τι ακριβώς οφείλεται αυτή η αλλαγή.

 

Η Λειτουργική Ρινοπλαστική δεν είναι μια επέμβαση πολυτέλειας για λίγους. Είναι μια επέμβαση με κόστος λογικό, της οποίας το αποτέλεσμα βελτιώνει την υγεία, την ψυχολογία και την ποιότητα ζωής όλων όσων τη χρειάζονται.

 

Μύθος

Η Ρινοπλαστική θα κάνει το πρόσωπο να δείχνει ανέκφραστο και «παγωμένο».

 

Αλήθεια

Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με κακή χρήση ενέσιμων υλικών (BOTOX, Υαλουρονικό οξύ, κτλ.) ή μετά από επέμβαση Face-Lift με κακή τεχνική. Η σύγχρονη λειτουργική Ρινοπλαστική δεν μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μετά από την επέμβαση θα διατηρήσετε κάθε έκφραση του προσώπου σας, απλά τώρα θα είστε πιο όμορφος/η!

 

Μύθος

Ρινοπλαστική μπορούν να κάνουν μόνον όσοι έχουν μεγάλες ή πολύ στραβές/γαμψές μύτες.

 

Αλήθεια

Υπάρχουν δεκάδες μικροπροβλήματα στην εμφάνιση και στη λειτουργία της μύτης, που μπορούν να λυθούν με τη Λειτουργική Ρινοπλαστική. Ακόμα και αν κάποιος έχει μικρή μύτη ή υπερβολικά στενά ρουθούνια, μπορεί να ωφεληθεί από τη σύγχρονη Λειτουργική Ρινοπλαστική, αφού έχουμε τρόπους ακόμα και να αυξάνουμε το μέγεθος της μικροσκοπικής μύτης, ώστε να προσφέρει άνετη αναπνοή και να συνεχίζει να ταιριάζει με το πρόσωπο.

 

Μύθος

Ο χειρουργός μπορεί να κάνει τη μύτη μου να μοιάζει όπως θέλω.

 

Αλήθεια

Στη Λειτουργική Ρινοπλαστική δεν…αντικαθιστούμε την παλιά μύτη με μια καινούργια! Να θυμάστε πως δεν γίνονται μύτες...κατά παραγγελία, ούτε η μύτη που είδατε σε κάποιον/ α «celebrity» σημαίνει πως θα ταίριαζε σε εσάς, ακόμα και αν μπορούσε να γίνει τέτοια Ρινοπλαστική. Με τη σύγχρονη Λειτουργική Ρινοπλαστική, η μύτη σας θα είναι ίσια, στο σωστό μέγεθος, δεν θα «τονίζεται», θα δένει αρμονικά με όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και θα είναι τόσο μοναδική όσο μοναδικό είναι και το πρόσωπό σας.

 

Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να μεγαλώσουμε τη μύτη!

Μύθος

Υπάρχει ένα «πρότυπο» μύτης, μια «ιδανική» μύτη.

 

Αλήθεια

Στις δεκαετίες 1960-2000 όλες σχεδόν οι επεμβάσεις Ρινοπλαστικής κατέληγαν σε μικρή, κοντή και ανασηκωμένη μύτη, κατά τις επιταγές του μύθου της «γαλλικής μυτούλας», ίδιας με ενός παιδιού. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό: η μύτη δεν «έδενε» με τις αναλογίες του προσώπου, ο ασθενής δεν ανέπνεε καλά με τόσο μικρή μύτη και τελικά η μύτη έδειχνε αταίριαστη και «αστεία» όταν πλέον ο/η ασθενής έφτανε σε μεγάλη ηλικία.
Στη σύγχρονη λειτουργική Ρινοπλαστική δεν γίνονται ποτέ «μύτες κατά παραγγελία», ούτε γίνονται, πλέον, τέτοιες μικροσκοπικές μύτες. κάθε μύτη είναι διαφορετική και ακολουθεί τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Με τη σύγχρονη λειτουργική Ρινοπλαστική θα βελτιωθεί η δική σας μύτη, έτσι ώστε να είναι αρμονική και ταιριαστή με το υπόλοιπο πρόσωπό σας και θα είναι τόσο φυσική που ποτέ κανείς δεν θα αντιληφθεί πως κάνατε κάποια αισθητική επέμβαση.

 

Το αποτέλεσμα της Λειτουργικής Ρινοπλαστικής είναι απολύτως φυσικό και «αόρατο»!

Μύθος

Τα αποτελέσματα της Ρινοπλαστικής φαίνονται αμέσως

 

Αλήθεια

Πράγματι, όσον αφορά στο μέγεθος και το σχήμα της μύτης, φαίνονται αμέσως τα αποτελέσματα, μόλις βγει ο νάρθηκας, μετά από 10-14 μέρες. Υπάρχει, όμως, κάποιο πρήξιμο στην περιοχή (οίδημα) που, ενώ δεν ξεπερνάει τα λίγα χιλιοστά, εντούτοις δεν επιτρέπει να δούμε όλες τις λεπτομέρειες στην επιφάνεια της μύτης.
Πιο σαφή εικόνα θα έχει ο ασθενής σε 2-3 εβδομάδες από την επέμβαση και ήδη στους 3 μήνες θα δει το 90% του τελικού αποτελέσματος, που ολοκληρώνεται σε περίπου 6-9 μήνες. Πρέπει να θυμάστε, όμως, πως ήδη από την 3 εβδομάδα που βγαίνει οριστικά ο νάρθηκας, η μύτη θα είναι απόλυτα φυσιολογική σε σχήμα και μέγεθος.

 

x

Κλείστε ραντεβού τώρα

στο ότι το προσωπικό του Ιατρείου Dr. Κωνσταντινου Ι. Αναστασάκη μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες που ίσως με ενδιαφέρουν. Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και επεξεργάζονται για ιατρικούς σκοπούς και σκοπούς επικοινωνίας. Το Ιατρείο λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία προσωπικών δεδομένων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.