Επικοινωνία: 210-8022163     Κιν: 698-1243779

Ωτοπλαστική σε ενηλίκους

Το κάθε αυτί είναι όσο μοναδικό είναι και το κάθε πρόσωπο!

Tο εκ γενετής σχήμα και η θέση των πτερυγίων δεν αλλάζει με την πάροδο του χρόνου

Κάθε ανθρώπινο αυτί είναι στο σχήμα του απολύτως μοναδικό, όπως και τα δακτυλικά αποτυπώματα. επίσης, τα δυο αυτιά δεν είναι ποτέ απολύτως όμοια μεταξύ τους.
Κάποια παιδάκια γεννιούνται με πεταχτά αυτιά (αφεστώτα ώτα), γεγονός το οποίο αποτελεί ένα συχνό και «αθώο» Ανατομικό πρόβλημα, που, όμως, τα κάνει να νιώθουν μειονεκτικά, να υποφέρουν και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να καλύψουν την αισθητική αυτή ατέλειά τους. Τις περισσότερες φορές, όταν αυτά τα παιδιά μεγαλώσουν, «κουβαλάνε» αυτά τα προβλήματα της αυτοεικόνας τους στην ενήλικη ζωή τους.
Πολλοί ενήλικοι είναι εξαιρετικά «ευαίσθητοι» με το θέμα των πεταχτών αυτιών τους και αναφέρουν ότι έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στη συναισθηματική τους υγεία, ενώ συχνά βιώνουν ακόμα και αίσθημα κατωτερότητας.
Η Ωτοπλαστική είναι η επέμβαση που μπορεί να διορθώσει σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα στα πτερύγια των αυτιών και να αποκαταστήσει την εικόνα τους. Γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι ανώδυνη, δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια ή ουλές και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά σε κάθε ηλικία. Εκτός από τα πεταχτά αυτιά, με ειδικές τεχνικές Ωτοπλαστικής μπορούν να αποκατασταθούν προβλήματα στο μέγεθος των πτερυγίων (πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά αυτιά), ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις,ο εξειδικευμένος Ωτορινολαρυγγολόγος μπορεί να ανακατασκευάσει ένα πτερύγιο που καταστράφηκε από τραυματισμό ή που ήταν εκ γενετής παραμορφωμένο.

 

Ο Μύθος

«Έπρεπε να τα είχα φτιάξει μικρός τα αυτιά μου. Τώρα είναι πλέον αργά» ή «Kαλύπτω με τα μαλλιά μου τα αυτιά μου και δεν φαίνεται ότι πετάνε»

 

Η Αλήθεια

Στους ενηλίκους δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας για την Ωτοπλαστική, αρκεί κανείς να είναι σε καλή φυσική κατάσταση και να μην πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη ή αγγειακές διαταραχές. Τα μακριά μαλλιά συχνά καταφέρνουν να καλύψουν το πρόβλημα, αλλά περιορίζουν πολύ το styling και τις επιλογές στην εμφάνιση των μαλλιών -κυρίως στις γυναίκες- κάτι που «καταπιέζει» το άτομο με πεταχτά αυτιά και δικαιολογημένα τον κάνει να αναζητήσει μια μόνιμη λύση.

Η πασίγνωστη ηθοποιός Jennifer Garner αναγκάζεται και εμφανίζεται πάντα με τα μαλλιά της κάτω

 

Ωτοπλαστική μόνο στο αριστερό πτερύγιο

Τι να κάνετε

Αν έχετε πεταχτά αυτιά τα οποία δεν μπορείτε ή βαρεθήκατε να τα καλύπτετε με μακριά μαλλιά, η λύση είναι η επέμβαση αισθητικής Ωτοπλαστικής, ανεξάρτητα από το φύλο ή την ηλικία σας.
Aν η δυσμορφία των αυτιών σας είναι τέτοιου βαθμού που δρα αρνητικά στην εμφάνιση ή στην ψυχική σας γαλήνη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη διορθωθεί.
Μη χάνετε χρόνο, διότι αυτή η επέμβαση Ωτοπλαστικής μπορεί να έχει εντυπωσιακά θετικό αντίκτυπο στη ζωή σας και να σας επιτρέψει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία στην εμφάνισή σας!

 

Τι να μην κάνετε

Μη θεωρείτε πως είστε πολύ μεγάλος για Ωτοπλαστική, αυτό δεν ισχύει. Δεν πρόκειται για επέμβαση που γίνεται μόνο αν το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Μια ασυμμετρία λίγων χιλιοστών αρκεί για να φαίνεται πως το ένα αυτί «πετάει» έντονα. Ανεξάρτητα, όμως, με το πόσο «πετάνε» τα αυτιά σας, αν ενοχλεί εσάς η εικόνα αυτή, είναι καιρός να το συζητήσετε με έναν Ωτορινολαρυγγολόγο εξειδικευμένο στην Πλαστική Χειρουργική Προσώπου.

 

Η ωτοπλαστική είναι η μοναδική επέμβαση που διορθώνει οριστικά το πρόβλημα των πεταχτών αυτιών

Τι κάνει ο Ωτορινολαρυγγολόγος

Αν πράγματι τα αυτιά σας επιδέχονται Ωτοπλαστική, η επέμβαση γίνεται σε κλινική ημέρας (χωρίς νοσηλεία) και με τοπική αναισθησία. Η τομή γίνεται στο πίσω μέρος του αυτιού και η τομή δεν φαίνεται. επιπλέον, ο πόνος, το μελάνιασμα και το πρήξιμο είναι ελάχιστα, ενώ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αιμορραγίας μετά την επέμβαση.
Να θυμάστε, όμως, πως, ενώ συγκαταλέγεται στις απλές επεμβάσεις της Αισθητικής Ωτορινολαρυγγολογίας, μόνο σε έμπειρα χέρια είναι εξασφαλισμένο το άριστο αποτέλεσμα. Οπότε, προσοχή σε ποιον χειρουργό θα εμπιστευτείτε τα αυτιά σας.

x

Κλείστε ραντεβού τώρα

στο ότι το προσωπικό του Ιατρείου Dr. Κωνσταντινου Ι. Αναστασάκη μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες που ίσως με ενδιαφέρουν. Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και επεξεργάζονται για ιατρικούς σκοπούς και σκοπούς επικοινωνίας. Το Ιατρείο λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία προσωπικών δεδομένων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.