Επικοινωνία: 210-8022163     Κιν: 698-1243779

Ωτοπλαστική σε παιδιά

Το κάθε αυτί είναι όσο μοναδικό είναι και το κάθε πρόσωπο!

 

Tο εκ γενετής σχήμα και η θέση των πτερυγίων δεν αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και ολοκληρώνεται ήδη στα 6-7 έτη

Κάθε ανθρώπινο αυτί είναι στο σχήμα του απολύτως μοναδικό, όπως ακριβώς και τα δακτυλικά αποτυπώματα. Κάποια παιδάκια έχουν πεταχτά αυτιά (αφεστώτα ώτα), ένα συχνό και «αθώο» ανατομικό πρόβλημα, που όμως τα κάνει να νιώθουν μειονεκτικά και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να καλύψουν την αισθητική αυτή ατέλειά τους.

Τα πεταχτά αυτιά κληρονομούνται από κάποιο γονέα και περίπου 5% των παιδιών θα γεννηθούν με εμφανές πρόβλημα, κάποια με μικρότερο και άλλα με μεγαλύτερο, τις περισσότερες φορές συμμετρικά και στα δύο αυτιά και σπανιότερα μόνο στο ένα. Tο πτερύγιο του αυτιού είναι το πρώτο ανθρώπινο όργανο το οποίο ολοκληρώνεται και σταθεροποιείται ως προς το μέγεθος και σχήμα ήδη από την ηλικία των 6 ετών και για όλη την υπόλοιπη ζωή. Aυτός είναι ο λόγος που παράξενα σχήματα αυτιών στα παιδιά φαίνονται έντονα και τα οποία δεν πρόκειται να διορθωθούν μόνα τους.

 

Ο πιο συχνός Μύθος

«Τώρα που είναι ακόμα μωρό αν δέσουμε τα αυτάκια με επίδεσμο/αν τα κολλήσουμε στο κεφαλάκι με λευκοπλάστ θα φτιάξουν» ή «αν το βάζουμε να κοιμάται στο πλάι θα ισιώσει το αυτακί που πετάει».

 

Η Αλήθεια

Tο εκ γενετής σχήμα και η θέση των πτερυγίων δεν αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Οι παραπάνω προσπάθειες και η υπομονή ώστε με το χρόνο να γίνουν τα αυτιά από μόνα τους αρμονικά και πιο όμορφα και να μην πετάνε, όχι μόνο δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα αλλά ταλαιπωρούν και τραυματίζουν ψυχικά το παιδί.

 

Ότι και να κάνετε, τα αυτάκια του παιδιού σας δεν θα πάψουν να …πετάνε, εκτός αν επέμβουμε με πλαστική μικροεπέμβαση

Τι να κάνετε

Tο παιδί συνήθως δεν γνωρίζει καν το αισθητικό πρόβλημα που μπορεί να έχουν τα αυτάκια του πριν πάει σχολείο και το συνειδητοποιεί για πρώτη φορά όταν οι συνομήλικοι ή οι συμμαθητές του αρχίσουν να το κοροϊδεύουν γι' αυτά. Aυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη και υγεία του παιδιού σας και μπορεί να το συνοδεύει και στην ενήλικη ζωή του, ως το αίσθημα κατωτερότητας και «μη φυσιολογικού ατόμου». Αν το παιδί σας έχει πεταχτά αυτιά τα οποία δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να καλύψετε με μακριά μαλλάκια, η μόνη λύση είναι η επέμβαση ωτοπλαστικής πριν το παιδάκι σας πάει στην 1η Δημοτικού.

 

Τα άλλα παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ σκληρά και να προκαλέσουν πρόβλημα στο παιδί με πεταχτά αυτάκια

Τι να μην κάνετε

Μην προσπαθήστε να πείσετε με λογικά επιχειρήματα το παιδί σας να μην ενοχλείτε από τα πειράγματα των συμμαθητών του. Τα άλλα παιδιά μπορούν να είναι πολύ σκληρά και το δικό σας παιδί δεν είναι δυνατόν να μην πληγωθεί. Aν η δυσμορφία των αυτιών του παιδιού σας είναι τέτοιου βαθμού που δρα αρνητικά στην εμφάνιση ή στην ψυχική του γαλήνη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην την διορθώσετε. Μην χάνετε χρόνο, η επέμβαση ωτοπλαστικής μπορεί να έχει εντυπωσιακά θετικό αντίκτυπο στη ζωή του παιδιού σας!

 

Η ωτοπλαστική είναι η μοναδική επέμβαση που διορθώνει οριστικά το πρόβλημα των πεταχτών αυτιών

Τι κάνουμε εμείς

Αν κρίνουμε πως πράγματι τα αυτιά επιδέχονται ωτοπλαστική, η επέμβαση γίνεται σε κλινική ημέρας (χωρίς νοσηλεία) υπό τοπική αναισθησία και σε έμπειρα χέρια συγκαταλέγεται στις απλές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής. Η επέμβαση είναι αναίμακτη, η τομή γίνεται στο πίσω μέρος του αυτιού, ο πόνος, το μελάνιασμα και το πρήξιμο είναι ελάχιστα και τα αποτελέσματα εγγυημένα.

 

Μια επιτυχημένη ωτοπλαστική αλλάζει πραγματικά την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας

x

Κλείστε ραντεβού τώρα

στο ότι το προσωπικό του Ιατρείου Dr. Κωνσταντινου Ι. Αναστασάκη μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες που ίσως με ενδιαφέρουν. Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και επεξεργάζονται για ιατρικούς σκοπούς και σκοπούς επικοινωνίας. Το Ιατρείο λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία προσωπικών δεδομένων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.